Eerste vissen en garnalen zijn er…

Jaja dit weekend was het zo ver… Ik ben vrijdag namiddag de Hara Jerdoni’s gaan halen. Dit zijn dwergvleugelmeervallen, die niet groter worden dan 3 cm. Ze zijn met zen 6 en hebben een donkerbruine kleur. Dit kan nog veranderen, naar lichtbruin. De diertjes kunnen veranderen van kleur naargelang hun leefgebied waar ze zitten en bij mij thuis zitten ze op een lichtbruine bodem. Ik hoop dus dat ze lichtbruin worden, dit is veel mooier. Helaas is er online niets te vinden over de omstandigheden waardoor ze verkleuren.

Fotocollage bij mij in bakje(in zakje overwennen, in emmertje, in aquarium):

IMG_2643

Foto hoe ze eruit zien als ze lichtbruin zijn:

haraLichtbruin

 

Zondag (gisteren) ben ik ook al enkele vuurgarnalen gaan halen, +-30 stuks. Deze zijn van alle maten en kleurintensiteit. Er zitten een 10 tal babygarnalen bij, een 10 halfwas en de rest volwassen.van de volwassen zijn er 2 heel mooi op kleur, de rest zal nog wel op kleur komen. Ze zijn altijd lichter na vervoer, door stress en moeten dan terug op kleur komen.

Ik heb gezien dat er ook een volwassen vrouwtje bij is, helaas geen eitjes. Laten we hopen dat dit snel komt… dat de eerste jonkies kunnen geboren worden.

Mijn bedoeling was om red cherry vuurgarnalen nog erbij te steken, zodat ik fel rode garnalen kan kweken, dmv uitselecteren. Helaas is dit niet zo een goed idee. Garnalen dragen ieder hun eigen bacteriën waarvoor ze immuun zijn. Indien je hier andere garnalen bij zet, die dan op hun beurt andere bacteriën dragen, en dus niet immuun zijn voor elkaar. Je kan het al raden… Ze geven elkaar de bacteriën door want ze leven bij elkaar en ze sterven elkaar uit. Dit wil ik dus niet. We gaan dan met deze 30 beginnen, eventueel nog 20 bijkopen bij dezelfde persoon, en van hieruit beginnen selecteren.

Foto van enkele garnaaltjes in hun nieuwe aquarium, bij mij thuis:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s